SIRENEN - S!RENEN

S!RENEN advarer dig på mobilen.

Med S!RENEN kan du modtage en advarsel direkte på din telefon, hvis du befinder dig i et område, hvor I er mange mennesker, der er udsat for fare.

 

 

Advarslerne sendes til tændte mobile enheder med opdateret styresystem, der er inden for fareområdet. Du skal hverken tilmelde dig eller bruge en særlig app for at modtage advarslerne.

 

Ved en advarsel udsender S!RENEN en høj, unik lyd, der adskiller sig tydeligt fra almindelige SMS’er og push-notifikationer. På skærmen på din telefon kan du læse, hvad der sker, og hvad du skal gøre. Kort sagt skal du følge anvisningerne:

 

STOP. LÆS. REAGER.

 

Sådan vil S!RENEN se ud og lyde på din telefon:

 

 

Advarsler via S!RENEN på mobilen erstatter ikke de fysiske varslingssirener. S!RENEN er et supplement, der forbedrer det samlede varslingssystem.

 

Der udsendes kun advarsler om de allermest akutte situationer. Da større ulykker og katastrofer er sjældne i Danmark, vil mange derfor kun opleve S!RENEN ved den årlige test første onsdag i maj.


Hvordan virker S!RENEN?

S!RENEN er baseret på teknologien cell broadcast, og det betyder, at data kun sendes én vej; mod borgerne. Du modtager altså advarslen helt anonymt på samme måde som et radiosignal, der udsendes til alle radioer i et bestemt område.


Det er derfor, at hverken skal tilmelde dig eller bruge en særlig app for at modtage advarslerne.


Tilgængelighed

Alle med nyere mobiltelefoner vil kunne opleve at modtage en advarsel via S!RENEN. Derfor er det også vigtig information for dig, der har en funktionsnedsættelse, høre- og eller synsvanskeligheder, eller hvis du søger information om S!RENEN på andre sprog end dansk.

Her kan du finde information om S!RENEN på tegnsprog:


Du kan finde faktaark om S!RENEN på forskellige andre sprog.


Se mere om S!RENEN på sirenen.dk, hvor du også kan finde svar på de ofte stillede spørgsmål.

Sidst opdateret 23. januar, 2024 - Kl. 10.39