Dispenser med håndsprit

Foto: Colourbox

Hvad er håndsprit?

Håndsprit er et hånddesinfektionsmiddel på væskeform, som har et højt indhold af alkohol. Hovedbestanddelen er oftest ethanol. Håndsprit er en brandfarlig væske og hører til blandt de mest letantændelige væsker. Selvom håndsprit er i form af gel regnes det også for en væske.

 

Hos slutbrugerne findes håndsprit for det meste i dispensere med et rumindhold på højst 1 liter. Der vil dog nok ske en udvikling, hvor større håndspritdispensere bliver almindelige at se i store butikker og andre steder, hvor der kommer mange mennesker. Andre steder i forsyningskæden og hos producenterne af håndsprit kan håndsprit forekomme i større emballager og endda i tanke.

 

Der findes hånddesinfektionsmidler, som ikke er baseret på alkohol. Denne type produkter er normalt ikke brandfarlige væsker.

 

Hvilke regler gælder for håndsprit?

I boksene nedenfor er der samlet information om opbevaring og transport af håndsprit samt om anbringelse af håndsprit i flugtveje.

 

Der kan også gælde anden lovgivning på andre myndighedsområder, f.eks. kemikalielovgivningen, men det er ikke nærmere beskrevet her.

 

Sidst opdateret 1. september, 2020 - Kl. 14.29