Sirene

Foto: Beredskabsstyrelsen.

De fysiske varslingssirener kan aktiveres i et område, hvor der er opstået en akut situation af livstruende karakter for et større antal mennesker.

 

Hvis du hører varslingssirenerne, betyder det, at du er i et område, hvor der er fare på færde. Du skal:

 

GÅ IND OG SØGE INFORMATION HOS DR ELLER TV 2

 

Du skal kun ringe 1-1-2, hvis du eller andre er i akut fare og har brug for hjælp fra politi, brandvæsen eller ambulance.

 

Når de fysiske varslingssirener aktiveres, følges det altid op af en beredskabsmeddelelse. Beredskabsmeddelelsen indeholder information om hændelsen, og hvad du skal gøre. Du kan finde beredskabsmeddelelsen på DR's og TV 2’s platforme og politi.dk.

 

Når de fysiske varslingssirener aktiveres, der hvor du er, vil du også kunne modtage en advarsel via S!RENEN på din mobiltelefon. Det kræver, at du har en nyere mobiltelefon, og at styresystemet er opdateret. Du skal hverken tilmelde dig eller downloade en app.

 

Læs mere om S!RENEN her

 

 

Om de fysiske varslingssirener

Sirenevarslingssystemet blev etableret i årene omkring 1990. De fysiske varslingssirener blev sat op i byer/områder med mere end 1.000 indbyggere. Der er ca. 1.000 varslingssirener i Danmark. De dækker ca. 80 procent af befolkningen i bymæssig bebyggelse.

 

Det er Rigspolitiet, der aktiverer de fysiske varslingssirener. Det er typisk myndighederne på et skadessted – politi, ambulance og brandvæsen – der afgør, om de fysiske varslingssirener skal tages i brug. Beredskabsstyrelsen har i samarbejde med øvrige styrelser i Forsvarsministeriets koncern ansvaret for at drive de fysiske varslingssirener.

Sidst opdateret 2. december, 2021 - Kl. 13.26