Luftfoto af Beredskabsstyrelsen Midtjylland i Herning.

Beredskabsstyrelsen Midtjylland i Herning set fra luften.

Vi holder Åbent Hus 3. september 2022

 

Invitation til Åbent Hus ved Beredskabsstyrelsen Midtjylland 2022

 

Igen i år holder vi Åbent Hus sammen med Falck, Brand & Redning Midtvest og Herning Vand, hvor der vil være mulighed for at se, hvad vi har og hvad vi kan. Mange af vores samarbejdspartnere vil også være tilstede med en stand og vise, hvad de laver.

 

Det hele løber af stabelen lørdag, d. 3. september 2022 kl. 1300-1630. I dette tidsrum vil der være udstillinger, fremvisning af materiel og køretøjer, demonstrationer, workshops og sjove aktiviteter for børn og voksne. Der vil også være mulighed for at få en tur i en brandbil, prøve en røgdykkerbane, etc. I løbet af dagen vil Beredskabsstyrelsen Midtjylland lave en alarmerings- og indsatsøvelse hvor man får et indtryk af, hvad vi kan.

 

Bemærk: Alle indgange fra H P Hansens Vej er afspærret på dagen. Al indkørsel og parkering skal ske på Ålykkevej (sidegade til Holstebrovej).

 

Der tages forbehold for ændringer.

Det hele løber af stabelen lørdag, d. 3. september 2022 kl. 1300-1630. I dette tidsrum vil der være udstillinger, fremvisning af materiel og køretøjer, demonstrationer, workshops og sjove aktiviteter for børn og voksne. Der vil også være mulighed for at få en tur i en brandbil, prøve en røgdykkerbane, etc. I løbet af dagen vil Beredskabsstyrelsen Midtjylland lave en alarmerings- og indsatsøvelse hvor man får et indtryk af, hvad vi kan.

Bemærk: Alle indgange fra H P Hansens Vej er afspærret på dagen. Al indkørsel og parkering skal ske på Ålykkevej (sidegade til Holstebrovej).

Der tages forbehold for ændringer.

Danish Air Show 2022 – Vi deltog

[]-Topbanner_1920_676_no text-2022-[MASTER].jpeg


Det danske flyvevåben afholdte Danish Air Show 2022 søndag, d. 19. juni. Det var en flot og spændende dag med mange fly fra ind- og udland. Dagen bød på flyopvisning i luften og fremvisning af fly på jorden. Derudover var der mange udstillinger fra Forsvarets forskellige grene samt fra diverse civile firmaer.

Beredskabsstyrelsen Midtjylland deltog på dagen med en udstilling og støttede samtidigt Flyvestation Karup, politi og Midtjysk Brand og Redning med beredskabet på dagen.

Vi havde en god dag derude, hvor vi viste lidt af alt det vi kan frem. Vi havde også lejlighed til at tage en god snak med mange jer, hvoraf en del af jer havde haft med Beredskabsstyrelsen at gøre på et eller andet tidspunkt. 

Hjælper til ved ulykker og katastrofer

Beredskabsstyrelsen Midtjylland udgør Danmarks overbygningsberedskab i Midtjylland. Vi opretholder et døgnbemandet udrykningsberedskab og er klar til at rykke ud og hjælpe andre myndigheder og samarbejdspartnere (f.eks. Politi, Skat, Fødevarestyrelsen og de kommunale brandvæsener). Det kan bl.a. være i forbindelse med eftersøgninger, brande, redningsopgaver og miljøuheld. 

Derudover indgår vi som en del af Beredskabsstyrelsens internationale beredskab, der med kort varsel er klar til at tage til udlandet for at hjælpe til dér, hvor der er behov.

Læs mere om Beredskabsstyrelsens indsatser i forbindelse med ulykker og katastrofer ved at følge linket her: Indsats ved ulykker og katastrofer.

Beredskabsfaglig rådgivning

Beredskabsstyrelsen Midtjylland hjælper med beredskabsfaglig rådgivning over for politiet, redningsberedskabet og andre myndigheder inden for beredskabsområdet.

Beredskabsstyrelsen Midtjylland rådgiver blandt andet inden for områderne.

  • udarbejdelse af beredskabsplaner
  • afprøvning af beredskabsplaner og gennemførelse af øvelser
  • risikobaseret dimensionering
  • brug af ODIN


Udvikling, opbygning og internationale indsatser

Beredskabsstyrelsen Midtjylland råder over et logistikcenter, der virker som produktudvikler og opbygningssted for Beredskabsstyrelsens materielpakninger.

Det er også her Beredskabsstyrelsens materiel og udstyr til internationale missioner ligger på lager. Logistikcenteret planlægger transporten af udstyr til missionerne ude i verdenen.

Værnepligtige

Beredskabsstyrelsen Midtjylland uddanner ca. 120 værnepligtige til brand- og redningsfolk hvert år. De værnepligtige får uddannelser inden for brand, miljø, redning og førstehjælp. Læs mere om det at være værnepligtig i Beredskabsstyrelsen ved at følge linket her: Bliv værnepligtig i Beredskabsstyrelsen


Frivillige

Beredskabsstyrelsen Midtjylland er samlings- og uddannelsessted for den del af den Frivillige Indsatsstyrke, der er forankret i Vestdanmark. Den Frivillige Indsatsstyrke udgøres af frivillige, der træder til, når der er behov for ekstra mandskab. Læs mere om det at være frivillig i Beredskabsstyrelsen ved at følge linket her: Bliv frivillig i BeredskabsstyrelsenSidste nyt på Facebook

Facebook Feed

Indhold fra Facebook kan ikke vises, da du ikke har accepteret tredjeparts-cookies.

Sidst opdateret 13. juli, 2020 - Kl. 11.32