Første transport til Ukraine

Foto: Beredskabsstyrelsen.

Opdateres løbende.

 

I forbindelse med Beredskabsstyrelsens opgaveløsning og information til befolkningen er det centralt, at der aktuelt ikke ses nogen militær trussel mod Danmark.

Beredskabsstyrelsens opgaver
Beredskabsstyrelsen har doneret materiel til Ukraine og faciliteret logistik og kontakt til relevante myndigheder for øvrige parter. Beredskabsstyrelsen har bl.a. doneret et mobilhospital til Ukraine og lejrfaciliteter til Moldova.

 

Samlet har Beredskabsstyrelsen medio april bidraget til, at ca. 500 tons civil nødhjælp er kommet til Ukraine.

 

Herhjemme indgår Beredskabsstyrelsen i et koordinationsarbejde med øvrige myndigheder. Derudover har Beredskabsstyrelsen bidraget til at opføre modtagefaciliteter ved grænsen

Danmarks nukleare beredskab
Ruslands invasionen af Ukraine giver anledning til en række spørgsmål om nukleare forhold, bl.a. fordi der er fire kernekraftværker i drift i Ukraine. Beredskabsstyrelsen og Sundhedsstyrelsen følger udviklingen tæt. Her kan du læse om myndighedernes arbejde og roller i det nukleare beredskab i relation til krigen i Ukraine.

Beskyttelses- og sikringsrum
Der er ikke nogen aktuel militær trussel mod Danmark. Da beskyttelsesrum skal bruges til at beskytte befolkningen mod følgerne af krigshandlinger i Danmark, er der ikke er et aktuelt behov for at klargøre offentlige beskyttelsesrum eller sikringsrum.
Læs mere om beskyttelses- og sikringsrum 


Generelle råd til befolkningen
Beredskabsstyrelsen har en række generelle råd til befolkningen. Der er overordnede råd, der er brugbare i en hvilken som helst type krise eller ulykke. Der er også mere specifikke råd i tilfælde af f.eks. storm, oversvømmelse m.v.

Yderligere information
Du kan finde mere information relateret til krigen i Ukraine på kriseinformation.dk. Kriseinformation.dk er de danske myndigheders fælles hjemmeside, der samler informationer, spørgsmål/svar mv. om situationen efter den russiske invasion af Ukraine.

 

 

Beredskabsstyrelsen informerer løbende om vores opgaver via brs.dk, sociale medier og pressen. Du finder links til vores sociale medie-platforme nederst på denne side.

 

Sidst opdateret 12. april, 2022 - Kl. 11.51