Herning øvelse

Herning øvelse. 

Danish Emergency Mobile Hospital (DEMH)

Beredskabsstyrelsen råder over et selvforsynende og skalerbart mobilhospital, Danish Emergency Mobile Hospital (DEMH), som indenfor kort tid kan udsendes til katastroferamte områder verden over. Det danske mobilhospital består af forskellige moduler hvilket betyder, at det kan tilpasses de konkrete behov og udfordringer, der opstår i forbindelse med en given katastrofe.

 

Udgangspunktet for mobilhospitalet er et basishospital med operations- og undersøgelsesfaciliteter, hvor der kan foretages alt fra ortopædiske operationer ved for eksempel knoglebrud til mere simple ambulante operationer og undersøgelser. Under indsættelse drives mobilhospitalet i et tæt samarbejde mellem en kerne af danske læger og sygeplejersker og lokalt medicinsk personale fra det berørte område.

 

Hospitalet har kapacitet til at behandle op mod 100 patienter ad gangen, og det er designet således, at det kan fungere som en selvstændig og selvforsynende facilitet, eller som støtte til andre eksisterende medicinske faciliteter i det katastroferamte område. En stor del af arbejdet består desuden i at hjælpe til med rehabiliteringen af eksisterende medicinske faciliteter, således at de kan fortsætte driften, når Beredskabsstyrelsen henter det mobile hospital hjem igen. 

Sidst opdateret 6. november, 2020 - Kl. 09.56