Kransenedlæggelse. Beredskabsstyrelsens Veterandag 2022.

Fotograf: Mikal Schlosser.

Beredskabsstyrelsen udsender løbende personer til verdens brændpunkter. I 2021 havde styrelsen 14 indsatser i 12 lande. 1. juni afholdt Beredskabsstyrelsen Veterandag på Kastellet i København.

 

Dagen er en anledning til at hædre dem, der har været udsendt af Beredskabsstyrelsen.

 

- De udsendte står klar til at rejse og til med kort varsel at forlade den trygge hverdag for at hjælpe andre i nød. Beredskabsstyrelsens udsendte yder en stor indsats og fortjener en særligt tak.

- Beredskabsstyrelsens direktør, Laila Reenberg.

 

Beredskabsstyrelsens Veterandag er tænkt som en anledning til, at tidligere udsendte kan mødes og udveksle erfaringer og historier. Programmet bød blandt andet på uformel reception.

 

Der var også mere formelle programpunkter. Forsvarsminister Morten Bødskov deltog i Veterandagen. Han holdt en tale og uddelte diplomer og medaljer til fem personer, der har været udsendt af Beredskabsstyrelsen.

 

Beredskabsstyrelsens Veterandag 2022.

Fotograf: Monica Bell Sass, Kastellet.

 

Direktør Laila Reenberg talte også, og det samme gjorde Oksana Luplau. Hun er sygeplejerske på Hvidovre Hospital og en del af Beredskabsstyrelsens internationale personpulje. I maj i år var hun udsendt til Polen, hvorfra hun var med til at koordinere EU-landenes bistand til Ukraine.

 

Forsvarsministeren, Laila Reenberg og formand for Danmarks Veteraner, Niels Hartvig Andersen, nedlagde kranse til minde om de omkomne i Maglaj-angrebet i Bosnien den 1. juni 1993. Her omkom to udsendte og en lokal tolk. Datoen for Beredskabsstyrelsens Veterandag er valgt for at markere tragedien. Der afholdtes desuden en æresparade.

 

Beredskabsstyrelsens Veterandag er en årligt tilbagevendende begivenhed. Den afholdtes første gang sidste år i et coronatilpasset format.

 

Beredskabsstyrelsen deltager også i den årlige Flagdag.

 

Mindesmærke. Beredskabsstyrelsens Veterandag 2022

Fotograf: Mikal Schlosser.

Internationale indsatser

I 1953 sendte Civilforsvaret for første gang personer til at hjælpe et andet land, da Holland blev ramt af katastrofale oversvømmelser. Siden har medarbejdere og frivillige været udsendt til mere end 300 kriser og katastrofer verden over.