Mobile dæmninger.

Foto fra en af indsatserne i forbindelse med stormen Malik. Foto: Beredskabsstyrelsen.

Fredag d. 28. januar udsendte DMI varsler om storm med vindstød af orkanstyrke samt forhøjet vandstand ved kystområder og de indre danske farvande. På den baggrund indkaldte Beredskabsstyrelsen ekstra mandskab og begyndte at klargøre materiel til indsats.

 

Beredskabsstyrelsen blev indsat som støtte til de kommunale redningsberedskaber syv steder i landet. Her gengivet fra vest mød øst:

 

  • Lemvig: Pumpeopgave da vandet skyllede ind i byen
  • Odense: Opsætning af mobile dæmninger og pumper til at beskytte et plejecenter
  • Holbæk: Udlægning af mobile dæmninger flere steder i byen
  • Frederiksværk: Levering af sandsækkefylder
  • Hyllingeriis (Skibby): Udlægning af mobile dæmninger
  • Frederikssund: Udlægning af mobile dæmninger
  • Trekroner (Roskilde): Afstivning af gavl, der var i fare for at styrte sammen

 

Beredskabsstyrelsen deltog i det koordinerede arbejde med politi, kommunale redningsberedskaber og øvrige myndigheder i de lokale beredskabsstabe rundt om i landet. Dertil kom enkelte brand- og redningsopgaver samt støtte til Region Syddanmarks COVID-19-indsats.

 

- Stormen og de efterfølgende vandstandsstigninger medførte tilskadekomne, en enkelt omkommen, storm- og vandskader og hundredevis af forsikringssager. Det er ulykkeligt for de påvirkede og understreger, at det er nødvendigt at tage truslen fra voldsomt vejr alvorligt, siger chef for operationsdivisionen i Beredskabsstyrelsen, Peter Kragh, og fortsætter:

 

- De opgaver, Beredskabsstyrelsen var indsat til, forløb uden de store udfordringer og i et godt samarbejde med de kommunale redningsberedskaber og øvrige aktører. Overordnet ser Danmark ud til at være sluppet igennem stormen med skindet på næsen.

 

Beredskabsstyrelsens rolle

Beredskabsstyrelsen indsættes til støtte for kommunale redningsberedskaber og øvrige myndigheder, der efterspørger assistance. Se mere nedenfor.