Personel fra Beredskabsstyrelsen i Sudan

Personel fra Beredskabsstyrelsen ved overdragelsesarrangementet i Sudan. Foto: UNHCR

Siden november 2020 har Beredskabsstyrelsen i regi af International Humanitarian Partnership (IHP) støttet FN’s flygtningeorganisation (UNHCR) i arbejdet med at opføre lejre til nødhjælpsarbejdere i Sudan. Faciliteterne er nu færdigbyggede og kunne tirsdag den 11. maj officielt overdrages til UNHCR.

 

Danmarks støtte til Sudan Beredskabsstyrelsens bidrag til Sudan er del af en række humanitære indsatser, som Udenrigsministeriet finansierede i 2020 på baggrund af flygtningestrømme fra den væbnede konflikt i den etiopiske delstat Tigray.

 

I over fem måneder har Beredskabsstyrelsen bidraget med teamledere, logistikere og udstyr til IHP’s arbejde med at opbygge faciliteter til møder og overnatning for nødhjælpsarbejdere i regionen. Nu er arbejdet afsluttet.

 

Faciliteter overdraget ved overdragelsesarrangement

Tirsdag blev de færdige nødshjælpslejre overdraget ved et officielt arrangement på UNHCR’s kontor i den sudanesiske hovedstad Khartoum af den danske IHP-teamleder Kristina Kaas-Claesson fra Beredskabsstyrelsen. Ved arrangementet deltog blandt andre repræsentanter fra UNHCR og EU-Kommissionens departement for humanitær bistand (ECHO).

 

Overdragelsesarrangementet markerede den officielle afslutning på Danmarks operative bistand til Sudan. Beredskabsstyrelsens udsendte personel vender hjem snarest.

 

Læs en tak fra UNHCR Sudan til IHP-medlemslandene, og se flere billeder på twitterprofilen @UNHCRinSudan.