[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

I forbindelse med den landsdækkende test af sirenerne, Store Hyledag, foretog Beredskabsstyrelsen en stikprøvekontrol af push-funktionen i app’en Mobilvarsling, der alarmerer brugerne med lyd i tilfælde af større ulykker, farligt vejr eller store trafikhændelser på motorveje og broer.

Testen bestået med plads til forbedringer
I alt 133 danskere med iPhones og Android-telefoner medvirkede i testen efter en forudgående screeningsproces, der bl.a. skulle sikre, at testdeltagerne havde downloadet den nyeste version af app’en og havde indstillet både telefon og app til at kunne modtage pushbeskeder.

Testen viste, at 9 ud af 10 iPhone-brugere modtog alarmen med lyd på Store Hyledag, mens det samme gjorde sig gældende for 8 ud af 10 Android-brugere.

- Det er en bestået stikprøvekontrol med plads til forbedringer. Der er altid usikkerheder forbundet med push-notifikationer. Har brugeren slået lydløs til på sin telefon? Er telefon og software opdateret? Er der netforbindelse? Det kan sammenlignes med røgalarmer, hvor man også skal sørge for at udskifte sine batterier, for at alarmen virker, som den skal, lyder det fra chefen for Beredskabsstyrelsens enhed for Krisekommunikation, Thomas Dybro Lundorf.

- Derfor er det også vigtigt at brugerne er klar over, at app’en er et godt supplement – men netop et supplement – til myndighedernes varslingssystemer, fortsætter han.

App-firmaet Nodes ApS, der har stået for udvikling og drift af Mobilvarsling for Beredskabsstyrelsen, vil nu analysere resultaterne og optimere app’en.