[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

I alt 100 værnepligtige fra Beredskabsstyrelsens regionale centre kan nu kalde sig redningsspecialister. En titel, der fremover bliver givet til alle, der gennemfører en værnepligtsuddannelse ved Beredskabsstyrelsen. Den nye, ni måneder lange uddannelse giver de unge kompetencer, der gør dem i stand til at løse specialiserede og komplekse opgaver inden for redning, brandslukning og miljøbeskyttelse.

Redningsspecialisterne har – udover grunduddannelsen i brandslukning og -forebyggelse – gennemgået en række specialuddannelser, der gør dem i stand til at løse opgaver for Beredskabsstyrelsen under større ulykker og katastrofer, herunder at afbøde konsekvenserne efter for eksempel orkaner, stormflod og udslip af kemiske eller radioaktive stoffer.

Løbende uddannelse af redningsspecialister
De værnepligtige ved Beredskabsstyrelsen specialiseres løbende og deltager i den døgnbemandende udrykningsvagt allerede efter den første måneds uddannelse. Der er hele tiden forskellige hold under uddannelse på de enkelte centre, hvilket betyder at vagten kan trække på både nye assistenter og specialiserede teknikere blandt de værnepligtige, der således spiller en central rolle i det statslige redningsberedskab under hele uddannelsen.

De 61 nyuddannede redningsspecialister deler nu titel og kompetencer med de 39 kolleger, der som de første blev uddannet fra styrelsens centre i Næstved og Herning i januar. Fremover vil der blive uddannet omkring 420 redningsspecialister hvert år.

Læs mere om værnepligt i Beredskabsstyrelsen og den nye uddannelse til redningsspecialist via link i højre kolonne.