[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Væltede træer på vejene og sikring af bygninger, der var skadet af stormen. Under gårsdagens rekordblæst modtog brandvæsenet seks gange flere 112-alarmopkald i forhold til et normalt døgn.

Langt hovedparten af disse alarmer lød enten i hovedstadsregionen eller Sønderjylland. Det viser tal fra Beredskabsstyrelsen.

Ikke helt på niveau på stormene i 1999 og 2005
- Antallet af udrykninger for det samlede redningsberedskab når formentlig ikke helt op i nærheden af de store storme i 1999 og 2005, men det har været en travl nat for redningsberedskabet. Både de kommunale brandvæsener, Falck og os i Beredskabsstyrelsen har haft en del at se til, siger sektionschef i Nationalt Beredskab i Beredskabsstyrelsen, Lars Schou.

I løbet af mandag den 28. oktober, hvor stormen raserede Danmark, modtog brandvæsenet i alt 512 alarmopkald via 112. Disse alarmopkald fordeler sig imellem de forskellige landsdele som følger:

  • Hovedstaden = 211
  • Syddanmark = 195
  • Sjælland = 64
  • Midtjylland = 32
  • Nordjylland = 10

På et normalt døgn modtager landets brandvæsener cirka 80 alarmopkald via 112.
 
Antallet af faktiske udrykninger langt højere
Antallet af 112-alarmer til brandvæsenet er oven i købet kun et fingerpeg om det reelle antal udrykninger fra brandvæsenet. Det reelle tal ligger langt højere, lyder det fra formanden for kommunale beredskabschefer og beredskabschef i Helsingør og Fredensborg kommuner, Niels Mørup.

- Mange af vores udrykninger blev iværksat direkte fra den lokale beredskabsstab eller de kommunale stabe, uden at der forudgående var alarmeret via 112. Herudover har der været henvendelser direkte til brandvæsenet fra kommunale institutioner, virksomheder og borgere.

Der findes ikke sammenlignelige tal for redningsberedskabets udrykninger i 1999 og 2005.