Vandrens i Mozambique 2019

Vandrensmodul opsat i Mozambique 2019


Baggrund

Da Cyclonen Idai gik i land nordøst for byen Beira i Mozambique i marts 2019, forårsagede den voldsomme oversvømmelser og ødelæggelser i Mozambique, Zambia og Malawi. Alene i Mozambique rapporterede EU om, at ca. 1,85 miollioner mennesker var påvirkede af katastrofen, og FN frygtede, at der var tale om den værste naturkatastrofe, der havde ramt den sydlige halvkugle. Katastrofen efterlod et akut behov for nødhjælp, da tusinder af mennesker mistede deres hjem og adgang til rent drikkevand. 

 

Opgaven

Efter anmodning fra EU, sendte Beredskabsstyrelsen et vandrensmodul bestående af i alt 13 specialister og 18,4 ton vandrensudstyr afsted til Beira, Mozambique. Indsatsen fokuserede på to løsninger - en nødløsning og en permant. Den første bestod i at rense forurenet vand, så det kunne benyttes som drikkevand, og det andet bestod i at udgrave to brønde, som kunne forsyne de lokale med rent drikkevand.

 

Over en periode på 3 uger, formåede de undsendte at levere 320.000 liter rent drikkevand, udføre 42 vandanalyser og oprette to brønde på to separate lokationer: en barselsklinik og et kolera behandlingscenter.

 

Finansiering

Missionen blev udført og koordineret igennem EU's civilbeskyttelsesmekanisme. 

 

Ydereligere assistance

Beredskabsstyrelsen deltog derudover i en rekognosceringsmission for World Food Program i regi af International Humanitarian Partnership, hvor de skulle vurdere behovet og mulighederne for at yde yderligere assistance. 

 

Lær mere om Beredskabsstyrelsens indsats i Mozambique, se denne video: DEMA’s water purification equipment in Mozambique.

 

 • Områder

  Mozambique
 • Ramme

  EU
 • Tidsinterval

  2019 - 2019
 • Aktuel

  Nej