Opsatte Prefabs i Grækenland

Foto: Beredskabsstyrelsen

Baggrund

I forbindelse med at et stort antal flygtninge og migranter søgte mod Tyrkiet og Grækenland, opstod der akut behov for nødhjælp ved grænsen mellem de to lande. Grækenland anmodede derfor om international støtte til at håndtere situationen gennem EU’s civilbeskyttelsesmekanisme.

 

Materielstøtte fra Danmark – marts 2020

Danmark bidrog b.la. ved at sende 4.160 tæpper og 16 generatorer til grænseområdet i marts 2020. Materiellet blev fragtet til Grækenland med lastbil, kørt af frivillige fra Beredskabsstyrelsens personelpulje. Støtten til Grækenland blev finansieret af Forsvarsministeriets reserve til internationale operationer.

 

Støtte til græske flygtningelejre - september 2020

En brand i flygtninge- og migrantlejren, Moria på Lesbos i Grækenland, efterlod store dele af lejren ødelagt, over 12.000 flygtninge og migranter blev berørt af brandende og mange blev efterladt uden adgang til vand og husly. I kølvandet på denne ulykke opstod et akut behov for assistance i form af telte, tæpper, sanitetskits osv. Beredskabsstyrelsen imødekom de græske myndigheders anmodning om assistance ved at sende 10 store familietelte, 40 små familietelte og 2.900 uldtæpper. Fire chauffører fra Beredskabsstyrelsens Personelpulje forestod transporten af materiellet.

 

Støtte til græske flygtningelejre under COVID-19 -November 2020

Grækenland anmodede om støtte fra de øvrige EU-lande gennem EU’s civilbeskyttelsesmekanisme efter COVID-19 udbrud i flere græske migrant- og flygtningelejre. Danmark imødekom anmodning ved at sende 44 såkaldte PREFAB-containere afsted. Containerne hjalp med at skabe afstand i de tætbefolkede lejre, og kunne anvendes som både indkvartering, sundhedsklinikker, køkken, bad, toilet m.m. PREFAB-containerne blev doneret til de græske myndigheder, som selv forestod opstillingen. Missionen blev finansieret af Forsvarsministeriet med et transportbidrag fra EU.

 

 • Områder

  Grækenland
 • Ramme

  EU
 • Tidsinterval

  2020 - 2020
 • Aktuel

  Nej