Beredskabsstyrelsen deltager i havmiljøøvelse.

Beredskabsstyrelsen havde især fokus på formålet at udføre praktisk bekæmpelse af forureningen på havet, i havnen og i det kystnære område. Foto: Mikkel Rode, Beredskabsstyrelsen

Tirsdag og onsdag deltog Beredskabsstyrelsen i en stor havmiljøøvelse i Isefjorden og Holbæk Fjord, der involverede en lang række andre myndigheder og aktører som Midt- og Vestsjællands Politi, Søværnskommandoen og sundhedsmyndighederne.

 

Øvelsens scenarie var, at et skib kolliderede med Orø-færgen. Her faldt et antal personer overbord, mens der gik hul på skibets skrog, så en væsentlig mængde olie flød ud i det omgivende farvand.

 

Det overordnede formål med øvelsen var at træne det vigtige samarbejde mellem statslige, regionale og lokale beredskabsmyndigheder, hvis en større havmiljøhændelse skulle indtræffe. Fokus var bl.a. på indsatsledelse på tværs af sektorer på land under et komplekst scenarie.

 

Særligt for Beredskabsstyrelsen var formålet at udføre praktisk bekæmpelse af forureningen på havet, i havnen og i det kystnære område.

 

Beredskabsstyrelsen deltog med lægtvandsfartøjer, Ledelses- og Kommunikationsmodul og personel fra BRSS, BRSH og HQ.

 

Øvelsen understregede vigtigheden af koordination og et stærkt tværsektorielt samarbejde.

 

- Beredskabsstyrelsen deltog aktivt i havmiljøøvelsen for at styrke de allerede gode samarbejdsevner mellem de forskellige myndigheder. Myndighedernes evner til at kunne samarbejde, koordinere og kommunikere effektivt er vigtigt for, at vi kan passe på Danmark, siger korpsmester Mikkel Rode, central øvelseskoordinator for havmiljøøvelser i Beredskabsstyrelsen.

 

Ud over Beredskabsstyrelsen deltog blandt andre Region Sjælland, Midt- og Vestsjællands Politi, Søværnskommandoen, Vestsjællands Brandvæsen, Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestsjælland og Odsherred og Holbæk Kommune.