Flagdag Dannabrog.

Illustration: Forsvaret.

Beredskabsstyrelsen udsender hvert år personel til kriser og katastrofer internationalt. Siden Flagdagen sidste år har Beredskabsstyrelsen udsendt personel til Rumænien, Georgien, Nordmakedonien, Polen og Slovakiet, hvorfra de blandt andet har støttet EU’s koordinerende humanitære indsats i forhold til Ukraine.

 

Efter Ruslands invasion af Ukraine i februar har Beredskabsstyrelsens internationale engagement koncentreret sig om Ukraine.

 

- Der udspiller sig en tragedie i Europa efter Ruslands brutale invasion af Ukraine. Siden 24. februar har Beredskabsstyrelsen udsendt mere end 30 personer for at støtte Ukraine og nabolandene. Flagdagen er de udsendtes dag, hvor vi anerkender deres indsats og den forskel, de er med til at gøre, siger direktør for Beredskabsstyrelsen, Laila Reenberg.

 

Flagdagen markeres bl.a. med et omfattende program i København – læs mere på forsvaret.dk.

 

I hele landet afholdes officielle arrangementer for de udsendte fra Forsvaret, redningsberedskabet, politiet, Udenrigsministeriet og sundhedsvæsenet. Nedenfor kan ses, hvilke arrangementer Beredskabsstyrelsens enheder deltager i.

 

Beredskabsstyrelsen ønsker alle en god Flagdag på mandag!

 

Beredskabsstyrelsens deltagelse ved Flagdag

 

Beredskabsstyrelsen Nordjylland
Gennemfører en march og deltager i det kommunale arrangement på Store Torv i Thisted.

 

Beredskabsstyrelsen Midtjylland
Deltager ved det kommunale arrangement i Herning.

 

Beredskabsstyrelsen Sydjylland
Deltager med bl.a. en fanekommando i et fælles arrangement i Haderslev sammen med Slesvigske Fodregiment.

 

Beredskabsstyrelsen Sjælland
Deltager med paradestyrke og fanekommando ved mindehøjtideligheden på Kastellet, gudstjenesten i Holmens Kirke og paraden på Christiansborg Slotsplads.

 

Beredskabsstyrelsen Bornholm
Gennemfører en march og deltager i det kommunale arrangement på Store Torv i Rønne.

 

Beredskabsstyrelsens Officersskole
Deltager sammen med Hærens Officersskole og Hovedstadens Beredskab i et kommunalt arrangement i Frederiksberg Have. Desuden holder chefen for Beredskabsstyrelsens Officersskole tale ved Københavns Kommunes fejring af Flagdagen på Københavns Rådhus.