Beirut
[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Opdateret 07-08-2020 kl. 14.10 med info om udsendelse af yderligere en ekspert.

4. august blev Beirut ramt af en voldsom eksplosion. Der er mange omkomne, tusinder er kommet til skade, og der er meget omfattende ødelæggelser i millionbyen.

Libanesiske myndigheder har anmodet blandt andet om støtte i form af beskyttelsesudstyr til redningsarbejderne. På den baggrund donerer Danmark 600 kemikaliebeskyttelsesdragter fra Beredskabsstyrelsen til Libanon.

- Situationen i Beirut er ulykkelig og alvorlig. I Beredskabsstyrelsen har vi de kemikaliebeskyttelsesdragter, som der er blevet efterspurgt i forbindelse med eftersøgnings- og oprydningsarbejdet. Derfor gør vi nu klar til at afsende udstyret, siger forsvarsminister Trine Bramsen.

- Situationen i Libanon er dybt ulykkelig, og vi følger udviklingen tæt sammen med vores partnere på jorden. Med de 600 kemikaliebeskyttelsesdragter er Danmark blandt de første lande til at hjælpe Libanon og give en håndsrækning til det omfattende oprydningsarbejde, som landet står over for, siger udviklingsminister Rasmus Prehn.

Dragterne skal bruges i arbejdet efter katastrofen og sendes med privat fragtfirma.

Donationen finansieres af Udenrigsministeriet, mens EU forventeligt finansierer en del af transporten fra Danmark til Libanon.

Danske eksperter skal koordinere nødhjælp
Udover kemikaliebeskyttelsesdragterne sendte Beredskabsstyrelsen torsdag d. 6/8 en ekspert til Beirut. Her skal han som en del af FN’s UNDAC-hold bidrage til dels at få et overblik over omfanget af katastrofen, dels at koordinere den internationale nødhjælp.

Endnu en ekspert er fredag d. 7/8 rejst til Beirut for at løse lignende opgaver som en del af et EU-hold.