[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Den tropiske cyklon Idai har medført omfattende oversvømmelser og ødelæggelser i Mozambique. Der er et stort behov for nødhjælp.

Beredskabsstyrelsen sender vandrensningsudstyr og 13 specialister til landet. Når udstyret er sat op, forventes det at kunne levere op mod 200.000 liter rent drikkevand i døgnet.

Om opgaven
Beredskabsstyrelsen afsender, opsætter og bemander vandrensningsmoduler, der kan levere rent drikkevand. Udstyret kan operere samlet eller opdelt i to enheder. Det er samme type udstyr, der i efteråret leverede 800.000 liter rent drikkevand i Indonesien. I Mozambique er kapaciteten større.

Missionen forventes at vare tre-fire uger og forløbe i tre faser: Første fase (rekognoscering) udgøres af tre personer, der udsendes 23. marts. Anden fase (opstartsfasen) udgøres af yderligere ti personer, der tager af sted snarest. Det bringer holdet op på 13 personer. Den tredje fase er driftsfasen.

Beredskabsstyrelsens mandskab og materiel er selvforsynende med indkvartering, brændstof m.v.

Beredskabsstyrelsen har fortsat en specialist i Mozambique for at vurdere mulighederne for at støtte World Food Programme i deres arbejde. Her forventes en afklaring snarest.

Opgaven udføres på baggrund af en forespørgsel fra EU og finansieres af Udenrigsministeriet.