[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Har du styr på, hvordan man undgår brand i hjemmet? Har dine børn?

Hvert år i uge 40 sætter Beredskabsstyrelsen og TrygFonden fokus på brandforebyggelse og tilbyder gratis undervisningsmaterialer til landets skoler. Flere end 600 skoler har bestilt materialer til undervisning om ild og brandsikkerhed, og flere end 45.000 elever i 0.-1. klasse og 4.-5. klasse lærer i disse dage om, hvordan man undgår brand, og hvad man skal gøre, hvis der opstår brand.

- Det er vigtigt, at vi som voksne ved, hvordan man undgår brand. Men hvis vi virkelig vil øge brandsikkerheden derhjemme, så skal vi have børnene med. Det forsøger vi med initiativerne i uge 40, siger forebyggelsesekspert i Beredskabsstyrelsen Mads Dalgaard.

Brandsikre børn bliver brandsikre voksne
Undervisningsmaterialerne til uge 40 skal give eleverne viden, de kan tage med sig ind i voksenlivet.

- Det er vigtigt, at børn bliver bevidste om, at ild potentielt kan udvikle sig til en farlig brand, og at vi fortæller dem, hvordan de skal handle, hvis der opstår brand. Med en god viden om brandsikkerhed kan vi mindske risikoen for, at børn kommer til skade og også på sigt gøre dem til brandsikre voksne, siger programchef i TrygFonden, René Højer.

Om brandforebyggelse i uge 40
Flere end 600 skoler har bestilt undervisningsmaterialerne ”Lær om brand” målrettet 0.-1. klasse og ”Ild – en farlig ven” målrettet 4.-5. klasse.

Flere steder i landet stabler de kommunale brandvæsner arrangementer på benene for de lokale skoleklasser i uge 40 – f.eks. hos Slagelse Brand og Redning.

Sådan bliver I en brandsikker familie. Tal med dit barn om:

  • Hvorfor man skal redde sig selv først
  • At man skal sige det til en voksen, så de kan ringe til brandvæsenet
  • At børn også kan ringe 1-1-2
  • At brandvæsenet altid er parat til at hjælpe