[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Katastrofeberedskabets Dag er det årlige åbent hus-arrangement ved Beredskabsstyrelsen Nordjylland. Lørdag den 19. august inviteres alle indenfor til en spændende dag, hvor man kan lære mere om, hvordan Beredskabsstyrelsen og samarbejdspartnere arbejder for at passe på Nordjylland og Danmark.

Masser af aktiviteter
Der er masser af action og spændende aktiviteter på programmet for børn og voksne, og centerets ansatte, frivillige og værnepligtige er klar til at tage imod. Der er aktiviteter for både børn og voksne. Man kan blandt andet:

  • Prøve kræfter med brandslukning, førstehjælp, bådsejlads og redningsudstyr 
  • Komme helt tæt på katastrofeudstyret og de beredskabsfolk, der betjener det 
  • Se hvordan en katastrofeindsats håndteres, når en kemikalieforurening truer naturen 
  • Se akutlægehelikopteren, når den lander på området og få en snak med crewet 
  • Se Beredskabsstyrelsen Nordjyllands udrykningsvagt blive alarmeret
  • Lære om forebyggelse af brand og andre ulykker i hjemmet
  • Se Nordjylland Beredskabs nyeste materiel og møde regionens præhospitale beredskab
  • Møde andre af vores mange samarbejdspartnere og se deres medbragte udstyr 
  • Købe forplejning i cafeteriet og i auditoriecaféen

 

Udover at se materiellet i aktion kan man lære mere om, hvordan man selv skal forholde sig ved større ulykker eller katastrofer.

Kongeligt besøg
I år deltager H.K.H. Prinsesse Marie. Prinsessen har siden 2016 været tilknyttet Beredskabsstyrelsen og har også gennemgået en beredskabsfaglig uddannelse. Prinsessen vil få en rundvisning på centret og vil også deltage i en række aktiviteter.

- Vi afholder Katastrofeberedskabets Dag, for at folk i Nordjylland kan opleve Beredskabsstyrelsen Nordjylland og se, hvordan vi og vores samarbejdspartnere arbejder for at passe på samfundet, siger chef ved Beredskabsstyrelsen Nordjylland, kolonnechef Lennart Kvist Sørensen, og fortsætter:

- Der plejer at være stor aktivitet, når vi slår dørene op, og det er en stor ære, at Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie deltager i år.

Om H.K.H. Prinsesse Maries tilknytning til Beredskabsstyrelsen
H.K.H. Prinsesse Marie gennemførte i 2011 en beredskabsfaglig uddannelse inden for de operative opgaver i Beredskabsstyrelsen og fik udnævnelsen korpsmester à al suite. Siden juni 2016 været prinsessen været tilknyttet Beredskabsstyrelsen som særlig projektmedarbejder.