[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

H.K.H. Prinsesse Marie besøgte den 27. december Jyllinge Nordmark ved Roskilde, som er et af de hårdest ramte områder efter stormen Urd. Prinsessen mødte blandt andet indsatslederen for det kommunale brandvæsen, Lars Robetje, Roskildes borgmester Joy Mogensen og nogle af borgerne, der kæmpede med myndighederne for at begrænse skaderne og holde vandet væk fra beboelsesområderne. Beredskabsstyrelsens direktør Henning Thiesen ledsagede Prinsessen under besøget.

Flere hundrede beredskabsfolk fra det lokale brandvæsen og Beredskabsstyrelsen har i flere dage arbejdet med at dæmme op for oversvømmelserne efter stormen, der nåede Danmark den 26. og 27. december med vindstød på op mod 140 km/t.
Undervejs sendte Beredskabsstyrelsen forstærkninger i form af mandskab og pumpemateriel fra styrelsens jyske og bornholmske beredskabscentre til området omkring Roskilde Fjord.

I Jyllinge Nordmark hjalp lokale borgere myndighederne i arbejdet med at lægge dæmninger og sandsække ud, efter at vandstanden steg med godt halvanden meter i forhold til det normale niveau.

Om H.K.H. Prinsesse Marie
Prinsesse Marie er tilknyttet Beredskabsstyrelsen som særlig projektmedarbejder på forebyggelsesområdet, og har gennemgået en beredskabsfaglig introduktionsuddannelse ved styrelsens tekniske skole i Tinglev.