[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Beredskabsstyrelsen deltager ved tre arrangementer i forbindelse med Kulturnatten i København fredag, hvor publikum bl.a. får mulighed for at se katastrofeberedskabets specialudstyr i aktion, høre om styrelsens indsatser i internationale katastrofeområder og se en demonstration af de HazMat-køretøjer, der med kort varsel kan sættes ind på skades- eller gerningssteder, hvor der er mistanke om farlige kemiske stoffer.

Styrelsen er til stede både ved Forsvarsministeriet, Livgardens kaserne og Trafikministeriet – og der er nok at se på og høre om. Gæsterne kan alle tre steder møde eksperter og se noget af det specialudstyr, styrelsen bruger ved større ulykker og katastrofer i Danmark og i udlandet.

Ekspertberedskaber, kæmpepumper og droner
I Forsvarsministeriet kan de besøgende høre oplæg fra medarbejdere, der har været udsendt for at hjælpe med at fjerne Libyens kemiske våben og koordinere katastrofehjælpsindsatsen i Ecuador efter det jordskælv, der ramte landet tidligere i år. Uden for ministeriet kan man blandt andet møde eksperter fra styrelsens nukleare og kemiske beredskab og prøve at måle stråling eller kemikalier med deres fintfølende instrumenter.

Ved Livgardens kaserne på Rosenborg deltager Beredskabsstyrelsen i forsvarets udstilling af materiel, og her vil gæsterne blandt meget andet udstyr kunne se de store højkapacitetspumper, styrelsen bruger ved oversvømmelser som følge af storme eller skybrud.

Beredskabsstyrelsen er også med ved Transport- og Bygningsministeriet, hvor styrelsen vil demonstrere de droner, der for eksempel bruges til at finde ildlommer efter en brand eller at få overblik over et oversvømmet område.

Praktisk information
Arrangementerne begynder klokken 18:00 og finder sted på følgende adresser:

 

  • Forsvarsministeriets departement, Holmens Kanal 32, 1060 København
  • Livgardens Kaserne ved Rosenborg Slot, Gothersgade 100, 1123 København
  • Transport- og Bygningsministeriet, Frederiksholms Kanal 27, 1220 København K

 

Find mere information om Kulturnatten i Forsvarsministeriet samt Beredskabsstyrelsens ekspertberedskaber og internationale beredskab via links i højre kolonne.