[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Fremover får Grønland mulighed for at gøre brug af Beredskabsstyrelsens bistand i form af blandt andet uddannelse og rådgivning.

Det bliver resultatet af den samarbejdsaftale, forsvarsminister Peter Christensen og Grønlands Departement for Natur, Miljø og Energi er enige om at underskrive som led i ministerens besøg i Grønland i denne uge.

Med underskrivelsen af aftalen er der således bl.a. åbnet for, at redningsberedskabet i Grønland kan deltage i styrelsens beredskabsfaglige kurser, ligesom det præciseres at redningsberedskaberne kan få rådgivning fra Beredskabsstyrelsens kemiske beredskab i akutte situationer som fx udslip af farlige stoffer.

- Arktis er et prioriteret område - nu og i fremtiden. Regeringen ønsker at styrke Rigsfællesskabets rolle i Arktis, og derfor sætter vi nu gang i og følger op på forskellige tiltag og initiativer. Blandt andet ønsker vi flere grønlandske unge i Forsvaret og et stærkere beredskabssamarbejde mellem Grønland og Danmark – alt sammen for at styrke vores tætte bånd i Rigsfællesskabet og sikre en stærk position i Arktis fremover, siger Peter Christensen i forbindelse med besøget.