[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

I de sidste dage i maj udspillede et større drama sig i Godthåbsbugten ud for Grønlands hovedstad Nuuk. En kollision mellem to skibe resulterede i mere end 20 dræbte, over hundrede tilskadekomne, truende kemikalie- og miljøkatastrofer samt et omfattende pres fra medier og pårørende på myndighederne.

Der har således været nok at se til for de grønlandske og danske myndigheder, der skulle forsøge at håndtere det overvældende scenarie, som øvelsen LIVEX 2016 stillede dem overfor.

Beredskabsstyrelsen kan støtte de lokale aktører og forsvaret i forbindelse ved opgaver som bl.a. eftersøgning og redning, håndtering af kemikalier og bekæmpelse af forurening. I alt deltog omkring 50 fastansatte, værnepligtige og frivillige fra Beredskabsstyrelsen i øvelsen.

Det grønlandske selvstyre og politi tog del i øvelsen sammen med forsvaret, dansk politi, hjemmeværnet og altså Beredskabsstyrelsen.

Nedenfor kan du se billeder fra nogle af de indsatser, styrelsen tog del i, bl.a. i forbindelse med bjærgning af sårede og røgdykning.