[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

I samarbejde med den svenske søsterorganisation ‘Myndigheten för samhällsskydd och beredskap’ har Beredskabsstyrelsen gennem de seneste seks måneder bygget seks lejre til humanitære nødhjælpsarbejdere i Sydsudan.

Landet er præget af både væbnet konflikt og hungersnød, hvilket har ført til, at mere end 2,4 millioner mennesker er flygtet fra deres hjem, siden konflikten brød ud i 2013.

På den baggrund modtog Beredskabsstyrelsen en anmodning fra Sydsudan via den internationale organisation for migration (IOM) om at hjælpe med at etablere lejrene i Sydsudan.

Beredskabsstyrelsen har i alt haft 8 udsendte i Sydsudan, der har været på kortere eller længere indsatser. Indsatsen var finansieret af Udenrigsministeriet.




De såkaldte ‘Base camps’, som Beredskabsstyrelsen har etableret, er taget i brug af de humanitære organisationer. Lejrene indeholder bl.a. sovepladser, solcelleanlæg, kommunikationssystemer og vandrensningsenheder. Nødhjælpsorganisationerne har også modtaget træning i at opretholde lejrens funktioner.