[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Beredskabsstyrelsens advarsels-app, Mobilvarsling, er nu downloadet over 100.000 gange, siden den blev lanceret den 24. februar i år. App’en kan advare brugerne med en besked på deres mobiltelefoner, når myndighederne udsender advarsler, der gælder for de områder, de har valgt, eller dér, hvor de befinder sig.

Kommunikationschef hos Beredskabsstyrelsen Thomas Dybro Lundorf er glad for, at det er lykkes at nå de mange downloads hurtigere end forventet. Men der er potentiale for, at mange flere brugere kan få gavn af Mobilvarsling.

- I princippet kunne vi jo godt tænke os, at alle, der har mulighed for det, hentede app’en, fordi den er et godt supplement til de andre varslingskanaler, som myndighederne bruger, når borgerne skal advares om en farlig hændelse.

Kun de relevante advarsler
- Der er allerede udsendt en lang række advarsler om både vejr, trafik og beredskab, og vi er glade for, at vi med ’Mobilvarsling’ har fået mulighed for at informere borgerne direkte på mobiltelefonen, siger Thomas Dybro Lundorf.

Mobilvarsling udsender advarsler om farligt vejr, akutte spærringer af motorveje og broer samt beredskabsmeddelelser fra myndighederne. App’en er udarbejdet af Beredskabsstyrelsen i samarbejde med Rigspolitiet, DMI og Vejdirektoratet.

Mere information
App’en er udviklet til iOS og Android-telefoner, og en ny version forventes at blive udgivet inden for de kommende uger. Læs mere og hent app'en Mobilvarsling via link i højre kolonne.