[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Onsdag den 20. maj afholdes Øvelsesseminar 2015 i Odense Congress Center. Seminaret stiller skarpt på, hvordan øvelser kan bidrage til at udvikle virksomheder og myndigheders evne til at håndtere krisesituationer, og dermed styrke samfundets beredskab i forbindelse med større ulykker og katastrofer.

På seminaret samles repræsentanter på tværs af offentlige og private organisationer for at styrke den beredskabsfaglige dialog mellem myndigheder og virksomheder. Deltagerne vil samtidig få indblik i en række af de største offentlige og private beredskabsorganisationers øvelsespraksis i en højaktuel kontekst.

Aktuelle cases og nye øvelsesmetoder
Politiet bidrager med et indlæg om øvelser i håndtering af terrorangreb, og om hvordan terroren i februar i København har indvirket på politiets øvelsespraksis. Mærsk Line holder oplæg om øvelser i håndtering af skibskapringer og om udviklingen af det globale beredskabskoncept, som virksomheden er ved at udvikle. Og Sundhedsstyrelsen løfter sløret for øvelseskoncepterne i lyset af ebola-udbruddet i Vestafrika.

Herudover medvirker Beredskabsstyrelsen og styrelsens svenske og norske søsterorganisationer med oplæg om de nyeste øvelsesmetoder, herunder inddragelse af borgerne ved større, tværgående beredskabsøvelser.

Tilmelding senest 19. maj
Øvelsesseminar 2015 er målrettet alle typer af organisationer, der vil styrke beredskabsplanlægningen og udvikle sine evner til at håndtere af større ulykker og katastrofer.

Seminaret afholdes i regi af det nationale øvelsesforum, der er et samarbejde mellem Rigspolitiet, Sundhedsstyrelsen, Forsvarskommandoen og Beredskabsstyrelsen.

Sidste frist for tilmelding til Øvelsesseminar 2015 er den 19. maj. Tilmeld dig, læs praktisk information og se hele programmet via link i højre kolonne.