[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Se katastrofeberedskabets specialudstyr i aktion, hør om Beredskabsstyrelsens indsatser i internationale katastrofeområder og se en demonstration af styrelsens HazMat-køretøjer, der med kort varsel kan sættes ind på skades- eller gerningssteder, hvor der er mistanke om farlige kemiske stoffer. Det er nogle af de oplevelser, du kan få, når Beredskabsstyrelsen deltager på Kulturnatten i København.

Styrelsen er til stede både ved Forsvarsministeriet og Livgardens kaserne – og der er nok at se på og høre om. Gæsterne kan begge steder møde eksperter og se noget af det specialudstyr, styrelsen bruger ved ulykker og katastrofer i Danmark og i udlandet.

I Forsvarsministeriet kan de besøgende desuden høre oplæg fra medarbejdere, der har været udsendt for at bekæmpe ebola i Vestafrika og koordinere katastrofehjælpsindsatsen i Nepal efter det store jordskælv, der ramte landet tidligere i år. Uden for ministeriet kan man blandt andet møde eksperter fra styrelsens nukleare beredskab og prøve at måle stråling med deres fintfølende instrumenter.

Ved Livgardens kaserne på Rosenborg deltager Beredskabsstyrelsen i forsvarets udstilling af materiel, og her vil gæsterne blandt meget andet udstyr kunne se de store højkapacitetspumper, styrelsen bruger ved oversvømmelser som følge af storme eller skybrud.

Praktisk information
Arrangementerne begynder begge klokken 18:00 og finder sted på følgende adresser:

  • Forsvarsministeriets departement, Holmens Kanal 32, 1060 København
  • Livgardens Kaserne ved Rosenborg Slot, Gothersgade 100, 1123 København

 

Find mere information om Kulturnatten i København samt Beredskabsstyrelsens ekspertberedskaber og internationale beredskab via links i højre kolonne.