[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Der blev kastet tunge ting og modige medarbejdere ud over Flyvestation Aalborgs område i sidste uge, da Beredskabsstyrelsen sammen med Jægerkorpset og Flyvevåbnet testede en mulig strategisk indsættelseskapacitet, som skal kunne landsætte personel og materiel ved større redningsaktioner i det arktiske område.

Tandemudspring med personel fra Jægerkorpset og redningsspecialister fra Beredskabsstyrelsen samt nedkastning af redningsudstyr var omdrejningspunktet for testen. Forsøgene skulle afprøve, hvorvidt det ville være muligt at bruge en sådan fremgangsmåde ved missioner i Grønland fremover. Udfaldet var overvejende positivt, om end det også viste sig, at materiellet bør emballeres anderledes ved fremtidige nedkastninger.

Oprettelsen af en arktisk beredskabsstyrke, der skal supplere forsvarets nuværende operative indsats i Arktis samt kunne bistå beredskabet i Grønland, er en del af den politiske aftale om forsvarsområdet 2013-2017. Beredskabsstyrelsens bidrag består af eksperter og specialmateriel på eftersøgnings- og redningsområdet.

Herunder kan du se en video fra nedkastningerne i Aalborg.