[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

I år bliver der kastet glans over brandforebyggelsesugen i uge 40, idet Prinsesse Marie tirsdag den 30. september deltager i et arrangement i Herlev, hvor der søsættes et helt nyt brandforebyggelseskoncept kaldet ”Brandsikker Bolig”. Pressen vil have adgang til dele af arrangementet.

Brandsikker Bolig har særligt fokus på brandsikkerheden hos ældre, der er overrepræsenteret i dødsbrandsstatistikken i Danmark. Konceptet etablerer et samarbejde mellem hjemmeplejen og brandvæsenet om at øge brandsikkerheden hjemme hos disse borgere ved at gennemføre såkaldte brandforebyggende hjemmebesøg.

Under arrangementet vil Hendes Kongelige Højhed deltage i et brandforebyggende hjemmebesøg hos to ældre borgere sammen med repræsentanter fra redningsberedskabet og bl.a. være med ved opsætning af røgalarmer i boligerne.

Praktisk information og kreditering
For at deltage i arrangementet skal pressen krediteres på forhånd ved at kontakte Beredskabsstyrelsens pressemedarbejder via tlf: 45 90 65 21 eller mail: roos@brs.dk. Seneste frist for akkreditering er mandag den 29. september kl. 10:00. Akkrediteret presse får besked mandag eftermiddag inden kl. 14.00.

De deltagende journalister skal møde op kl. 09:30 på den store parkeringsplads ved adressen Dildhaven 45, 2730 Herlev, hvor der vil være pressebriefing. Arrangementet ventes at vare til klokken 11:20.

Det er begrænset med plads i de ældres hjem. Derfor er det nødvendigt, at pressen på forhånd har aftale om adgang til at tage billeder/filme ved det brandforebyggende hjemmebesøg.

Billeder fra hjemmebesøget i Herlev vil efterfølgende blive offentliggjort på Beredskabsstyrelsens hjemmeside, www.brs.dk, hvor de frit kan downloades til redaktionelt brug.

Brandforebyggelse på skoleskemaet
Brandforebyggelsesugen i uge 40 er en årlig tilbagevende begivenhed, hvor over 54.000 skoleelever over hele landet lærer, hvordan de skal omgås ild, og hvad de skal gøre, hvis uheldet er ude. Undervisningen sker på baggrund af Beredskabsstyrelsens gratis undervisningsmaterialer.

For elevernes vedkommende gennemføres der et særskilt arrangement i Aarhus Kommune mandag den 29. september. Her vil den ene af værterne fra DR-børneprogrammet ”Store Nørd”, Kåre Nielsen, sammen med en medarbejder fra Beredskabsstyrelsen vise, hvordan en brand typisk opstår, og hvad børn skal gøre, hvis de oplever en brand.

Find mere information
Læs mere om Brandsikker Bolig, Beredskabsstyrelsens brandforebyggelseskampagner og H.K.H. Prinsesse Marie via links i højre kolonne.