[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Beredskabsstyrelsen sender nu også materiel og mandskab til Bosnien for at hjælpe med at lede vandmasser væk fra oversvømmede områder og forsyne befolkningen med rent drikkevand.

I alt drejer det sig om 8 vandrensningsmoduler, 34 mand og tungt lænsepumpemateriel med en samlet kapacitet til at flytte 3,2 mio. liter vand i timen.

Forsvarsminister Nicolai Wammen understreger, at behovet for hjælp er stort.

- Det er en helt usædvanlig situation på Balkan. Oversvømmelserne er de værste i over hundrede år. Nu hjælper vi fra dansk side sammen med en lang række andre EU-lande med at hjælpe folk i regionen, der er i en meget svær situation, siger forsvarsminister Nicolai Wammen.

192.000 liter rent drikkevand i døgnet
Vandrensningsmodulerne, der sendes til Bosnien, kan samlet set levere 192.000 liter rent drikkevand i døgnet. Udstyret kan rense selv meget beskidt vand, og består af små mobile enheder, der hurtigt kan sættes ind, hvor behovet er størst.

Beredskabsstyrelsen har i forvejen sendt et hold redningsfolk på 26 mand og 13 køretøjer med tungt lænsepumpeudstyr til Serbien med tilsvarende pumpekapacitet, samt en beredskabsekspert, der indgår i et FN-hold, som vurderer og koordinerer katastrofeindsatsen i hele regionen.

Udsendelsen af Beredskabsstyrelsens bidrag sker efter anmodning fra Bosnien via EU’s center for koordination af katastrofehjælp, ERCC.

Læs mere om den aktuelle indsats i Serbien og om Beredskabsstyrelsens internationale beredskab via links i højre kolonne.