[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

I denne uge sender Beredskabsstyrelsen mere katastrofebistand til Sierra Leone og Liberia, der fortsat hærges af den dødelige ebola-virus.

Bidragene falder i to dele; dels som del af et samlet projekt, der skal sørge for indkvarterings- og arbejdsfaciliteter til mere end 1.000 internationale sundhedsarbejdere i Liberia, dels opsætningen af tre isolationsenheder i Sierra Leone til brug for nødhjælpsarbejdere, der er mistænkt for at være blevet smittet med ebola.

Begge missioner sker efter anmodning fra verdenssundhedsorganisationen WHO i regi af det internationale humanitære partnerskab, IHP. Udover det danske bidrag fra Beredskabsstyrelsen leverer styrelsens søsterorganisationer i bl.a. Sverige og England støtte til missionerne.

Mere end 8.000 smittede
Styrelsen sender i denne uge yderligere tre medarbejdere til Liberia og Sierra Leone, hvor de skal indgå i arbejdet med at koordinere opsætningen af faciliteterne.

Ifølge de seneste tal fra WHO er mere end 8.000 mennesker nu smittet med ebola, mens dødstallet overstiger 3.800. Langt størstedelen af tilfældene er registreret i Liberia og Sierra Leone.

Beredskabsstyrelses bidrag til missionerne er en del af Danmarks samlede støtte til bekæmpelsen af ebola i Vestafrika og er finansieret af Udenrigsministeriet.

Find mere information
Læs mere om ebola-epidemien  i Vestafrika og Beredskabsstyrelsens internationale beredskab via links i højre kolonne.