[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Prøv katastrofeberedskabets værktøj, kravl i en røgdykkerbane og se udrykningskøretøjer i alle størrelser. Det er nogle af de aktiviteter, gæsterne kan se frem til, når der afholdes Katastrofeberedskabets Dag 2014 hos Beredskabsstyrelsen Sydjylland i Haderslev.

Gæsterne kan også prøve at klippe i en bil med hydraulisk værktøj, tjekke strålingsniveauer med avanceret måleudstyr, betjene avanceret redningsgrej til brug i hele verden, gå på eftersøgning med redningshunde og meget andet.

Næsten alt katastrofeberedskabets materiel er repræsenteret. F.eks. det elektroniske søgeudstyr, der kan finde overlevende i sammenstyrtede bygninger, HazMat-beredskabet, der rykker ud ved udslip af farlige stoffer, behandlingspladser beregnet til mange tilskadekomne, det landsdækkende SINE-radiosystem og termiske kameraer.

DM i Brandmand
Foruden de mange aktiviteter afholdes også de danske CTIF brandmandskonkurrencer, hvor publikum kan se hold fra hele Danmark konkurrere på udlægning af slanger og løb på forhindringsbane. Konkurrencerne forventes åbnet af borgmester H. P. Geil.

Ved alle publikumsinvolverende aktiviteter er der uddannet personale, og relevant sikkerhedsudstyr.

Praktisk info

Arrangementet afholdes lørdag den 14. juni kl. 13-16 på adressen Vilstrupvej 55, 6100 Haderslev.

Læs mere om Katastrofeberedskabets Dag og Beredskabsstyrelsen Sydjylland via links i højre kolonne.