[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Onsdag den 8. januar tager endnu to eksperter fra Beredskabsstyrelsen til Tacloban i Filippinerne. Det drejer sig om to teknikere, som skal fortsætte arbejdet med at etablere faciliteter til brug for FN og forskellige NGO’er i området.

De to nye medarbejdere indgår i den mission, styrelsen og dens tyske og nordiske søsterorganisationer har været udsendt på siden november, efter tyfonen Haiyan forårsagede massive ødelæggelser i Filippinerne.

Over 14 millioner berørt
Ifølge de seneste tal fra FN er mere end fire millioner filippinere stadig uden hjem, mens katastrofen samlet set har påvirket over 14 millioner af landets indbyggere.

Beredskabsstyrelsens eksperter skal primært arbejde med projekter som genopbygning af huse, genetablering af energi- og vandforsyning eller oprettelse af it-faciliteter.

Lokal arbejdskraft
Projekterne gennemføres ved brug af lokal arbejdskraft og skal gøre det muligt for FN og nødhjælpsorganisationerne at distribuere og planlægge katastrofebistanden til befolkningen i de ramte områder.

Missionen sker i regi af det internationale humanitære partnerskab IHP, og Beredskabsstyrelsens bidrag er finansieret af Udenrigsministeriet.

Læs mere om katastrofen i Filippinerne og Beredskabsstyrelsens bidrag via link i højre kolonne.