[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Når årets Copenhagen Pride lørdag den 30. september sætter fokus på bøsser, lesbiske, bi- og transseksuelles rettigheder (på engelsk forkortet LGBT), vil der igen være deltagelse fra en lang række beredskabsaktører i Danmark under sloganet: ’Blå Blink på Priden’.

Beredskabsstyrelsen deltager sammen med flere kommunale brandvæsener, forskellige dele af Forsvaret, Falck og faglige repræsentanter i arrangementet.

Mangfoldighed er vigtig
- Vi håber, at vi igen i år bliver en stor gruppe, som går med i priden lørdag den 30. august, og vi opfordrer alle medarbejder til at deltage uanset seksuel orientering. Sidste år var der 30 deltagere fra forskellige dele af beredskabet og ca. halvdelen var LGBT-personer, hvilket vi faktisk var ret tilfredse med.

- Vi har ikke noget ønske om at blive et ”ghetto-arrangement”, men tværtimod at signalere vores budskab om den mangfoldige arbejdsplads - og det kan man bedst gøre ved at være en blandet flok, forklarer Thorbjørn Nesjan, der arbejder i Beredskabsstyrelsen og er en af initiativtagerne bag ’Blå Blink på Priden’.

Praktisk information
Paraden starter fra Frederiksberg Rådhus kl. 13 og går via Vesterbrogade til Københavns Rådhusplads med forventet ankomst mellem kl. 16 og 17.

Læs mere om arrangementet via links til ’Blå Blink på Pridens’ Facebook-gruppe og Copenhagen Prides hjemmeside i højre kolonne.