[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

En hæsblæsende uge i det dansk-tyske grænseområde er overstået, og de over 200 deltagere i Triplex-øvelsen – heraf mere end 40 fra Beredskabsstyrelsen - kan puste ud. Forude venter dog endnu en lærerig proces i form af arbejdet med at sikre, at alle de vigtige erfaringer fra øvelsen samles og analyseres.

Erfaringsopsamlingen skal efterfølgende danne grundlag for eventuelle justeringer af den måde, det internationale civile samarbejde fungerer på i katastrofesituationer såsom store oversvømmelser, jordskælv eller orkaner.

International humanitær chef i Beredskabsstyrelsen, Flemming S. Nielsen, var til stede under hele øvelsen.

- I Beredskabsstyrelsen har vi gjort os mange nyttige erfaringer under TRIPLEX, og det er altid spændende og lærerigt at deltage i så omfattende scenarier som i denne uge. Vi tager en masse brugbare erfaringer med hjem, siger han. 

Video i Vilnius
Også i EU-regi er der fokus på erfaringsopsamling – ’lessons learnt’ – som var en dansk mærkesag under EU-formandskabet i 2012.

Samtidig med TRIPLEX 2013 fandt det halvårlige møde mellem medlemslandenes generaldirektører i EU’s nødhjælps- og civilbeskyttelsessamarbejde, ECHO, sted i Litauens hovedstad Vilnius.

Her gav den danske delegation en videopræsentation af den igangværende TRIPLEX-øvelse. Mødedeltagerne fik således et indblik i øvelsens scenarier og formål som forberedelse til en kommende orientering om ’lessons learnt’ i forbindelse med øvelsen.

Læs mere om TRIPLEX 2013 og se videoindslaget fra øvelsen via links i højre kolonne.