[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Se materiel fra katastrofeberedskabet i aktion eller prøv selv at spore radioaktivitet med udstyr fra Beredskabsstyrelsens nukleare ekspertberedskab. Det er blot nogle af de oplevelser, som styrelsen tilbyder gæsterne ved Forsvarsministeriet på Kulturnatten i København.

De besøgende kan også se en demonstration af Beredskabsstyrelsens HazMat-køretøj, der med kort varsel kan sættes ind på skades- eller gerningssteder, hvor der er mistanke om farlige kemiske stoffer.

Beredskabsstyrelsens kemiske beredskab kan som det eneste laboratorium i Danmark foretage analyser af alle typer ukendte stoffer. På Kulturnatten kan gæsterne tale med en af laboratoriets kemiske eksperter og selv prøve at iføre sig en kemikalieindsatsdragt

Besøg en flygtningelejr
Samtidig med arrangementet ved Forsvarsministeriet deltager Beredskabsstyrelsen også når offentligheden for første gang inviteres indenfor i FN Byen. Den nyopførte bygning i Københavns Nordhavn huser FN-organisationerne i Danmark, og styrelsen bidrager på Kulturnatten med vandrensningsudstyr, køretøjer og mandskab til en flygtningelejr, som de besøgende kan bevæge sig rundt i.

Den opstillede lejr giver et indblik i den katastrofebistand, der bliver iværksat i verdens brændpunkter, hvor Beredskabsstyrelsen ofte er en del af FN-ledede indsatser - senest i Jordan, hvor lejre huser hundredetusinder af flygtninge fra det uroplagede naboland Syrien.      

Arrangementerne begynder begge klokken 18:00 og finder sted i hhv. Forsvarsministeriets departement på adressen Holmens Kanal 32, 1060 København K og i FN Byen, Marmorvej 51, 2100 København Ø.


Læs mere

Find mere information om Kulturnat-arrangementerne og Beredskabsstyrelsens ekspertberedskaber via links i højre kolonne.