[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Et cyberangreb kan koste samfundet dyrt. Derfor afprøver en lang række myndigheder i løbet af efteråret deres cyberberedskab, når den nationale krisestyringsøvelse KRISØV 2013 løber af stablen.


Forud for KRISØV 2013 afholder Center for Cybersikkerhed, Rigspolitiet og Beredskabsstyrelsen onsdag den 28. august en temadag om cybertrusler og cybersikkerhed for myndigheder med ansvar for beredskab. Temadagen finder sted i Eigtveds Pakhus i København og afholdes for at sætte fokus på beredskabet over for de risici, som cyberangreb medfører, og for at give deltagerne råd om, hvordan cyberangreb kan forebygges og imødegås.


- Den seneste tids hændelser har givet eksempler på, at vi som samfund er sårbare over for cybertrusler. Det er vigtigt, at vi får sat fokus på området og de værktøjer, som myndighederne kan bruge til at gøre deres beredskab mere robust, siger Thomas Lund-Sørensen, chef for Center for Cybersikkerhed.


Cyberangreb blandt de største trusler

I rapporten Nationalt Risikobillede, som Beredskabsstyrelsen offentliggjorde i april 2013, udpeges cyberangreb som en af de ti største trusler mod samfundet.


- I et højteknologisk samfund som vores, hvor vi på mange områder er afhængige af it-systemer, er konsekvenserne ved nedbrud store. Derfor er det både nødvendigt og vigtigt at få sat cyberberedskab på dagsordenen, sådan som det sker på temadagen og under KRISØV 2013, som finder sted senere på året, siger Mads Ecklon, kontorchef i Beredskabsstyrelsens Center for Beredskabsplanlægning og Krisestyring.


Læs mere om truslen fra cyberangreb i Nationalt Risikobillede via linket i højre kolonne.