[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Interesserede kan nu følge Beredskabsstyrelsens indsats i Filippinerne efter tyfonen Haiyan på nærmeste hold. Lederen af styrelsens hold, Per Sloth Møller, kan følges via det sociale medie Twitter.

Det er første gang, at en af styrelsens udsendte medarbejdere tweeter officielt fra en konkret indsats. Det sker med støtte fra medarbejdere i styrelsen i Danmark, som også skriver tweets på hans vegne.

- Min opgave er at støtte FN i arbejdet med at hjælpe filippinerne, og det er det, jeg bruger alle kræfter på. Men vi vil også gerne give folk derhjemme mulighed for at følge med i, hvad vi laver, siger Per Sloth Møller.

Styrelsens holdleder skriver på engelsk, så internationale samarbejdsparter og andre engelsk-sprogede interesserede også kan følge styrelsens indsats.

Beredskabsstyrelsen opstiller koordinationscenter for FN

Per Sloth Møller og fem andre medarbejdere fra Beredskabsstyrelsen skal opstille og drive et koordinationscenter til brug for FN-personel, der skal fordele nødhjælp til de hårdest ramte områder i Filippinerne efter supertyfonen Haiyan.

Koordinationscenteret udstyres med satellittelefoner, netadgang og andet udstyr, der skal give FN-personellet optimale arbejdsbetingelser for at koordinere nødhjælpsarbejdet og dermed sørge for, at hjælpen hurtigst muligt kommer ud til de ramte områder.

- Der er et massivt behov for, at den rigtige hjælp kommer hurtigt ud til de nødlidende, og det er det, vi gennem vores koordinationscenter skal hjælpe FN med at sikre, siger Beredskabsstyrelsens holdleder i Filippinerne.

Udover opstillingen af koordinationscenteret assisterer to medarbejdere fra Beredskabsstyrelsen også Udenrigsministeriet i eftersøgningen af savnede danskere.

Læs mere om Katastrofen i Filippinerne på Beredskabsstyrelsens temaside på brs.dk og følg Per Sloth Møller på Twitter via links i højre kolonne.