[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Beredskabsstyrelsen Bornholm fik i dag overrakt forsvarsministerens Mangfoldighedspris, fordi centeret i Allinge har fået opkvalificeret depotmedarbejderen Jess Viborg, der har et læsehandicap.

Med opkvalificeringen kan Beredskabsstyrelsen i højere grad nyde godt af hans kvalifikationer, engagement og handlekraft.

Fortjent pris
- Det er meget fortjent, at Beredskabsstyrelsen Bornholm i dag får overrakt Mangfoldighedsprisen. De har taget et vigtigt initiativ, der har betydet, at en af deres medarbejdere med et læsehandicap er blevet endnu bedre til at varetage sit job. Faktisk har det åbnet hele nye døre, så medarbejderen har kunnet tage truckcertifikat, hvilket længe har været hans drøm, og det er en stor gevinst for Beredskabsstyrelsen Bornholm, siger forsvarsminister Nicolai Wammen.

Under en medarbejderudviklingssamtale udtrykte Jess Viborg et ønske om at få et truck-kørekort. På grund af hans læsevanskeligheder var dette umuligt, fordi det krævede, at han skulle læse en teoribog på syv dage og herefter igennem en skriftlig eksamen. Efter et intenst forløb har Jess Viborg i dag fået truck-kørekortet.

Til gavn for begge parter
Beredskabsstyrelsen Bornholm har også fået gavn af forløbet. F.eks. er indretningen af centerets munderingsdepot blevet effektiviseret, fordi der blev sat spørgsmålstegn ved placeringen af udstyr og mundering, da der skulle opsættes piktogrammer på alle hylderne. Tidligere fandtes disse kun i tekst.

- Jeg er glad for, at forløbet både har kunnet udvikle mig selv og samtidig også i arbejdsgangene i centeret. F.eks. er systemet i munderingsdepotet blevet effektiviseret og på den måde har både jeg og Beredskabsstyrelsen fået en masse ud af forløbet, siger Jess Viborg.