[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Den 34-årige læge Sohail Asghar var som tilknyttet Beredskabsstyrelsens internationale personelpulje udsendt til Pakistan i 2010. Her havde vedvarende regn forårsaget voldsomme oversvømmelser, så store dele af landets infrastruktur var ødelagt, og mange mennesker blev ramt af sygdomme.

 
 
For sin indsats fik Sohail Asghar overrakt Forsvarsministerens Medalje af forsvarsminister Nick Hækkerup ved en reception i Livgardens Kaserne i København torsdag den 25. oktober 2012.


I 2010 koordinerede han arbejdet med at etablere et netværk af læger med pakistansk baggrund, der kunne rekrutteres og sendes til Pakistan for at bemande styrelsens nødhjælpshospitaler. Arbejdet resulterede i, at 11 danske læger med pakistansk baggrund var med til at behandle over 154.000 patienter i Pakistan.


Supervision af lokale pakistanske læger

Under sin udsendelse var Sohail Asghar ansvarlig for koordinationen i Pakistan og supervision af de lokale pakistanske læger.


Efterfølgende var han den drivende kraft i evalueringen af den medicinske del af missionen samt det efterfølgende arbejde, der resulterede i, at Beredskabsstyrelsens hospitalsmodul blev styrket til fremtidige missioner.


Til daglig er Sohail Asghar ansat som læge ved anæstesiologisk afdeling, HovedOrtoCentret, Rigshospitalet. Ud over sin uddannelse som læge og ph.d. er han ved at afslutte uddannelsen Master of Disaster Management ved Københavns Universitet.


Find mere information

Læs om Beredskabsstyrelsens internationale personelpulje og missionen til Pakistan 2010-2011 via linkene i højre kolonne.