[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Hvert år den 5. september afholdes den nationale flagdag som en anerkendelse af den indsats, Danmarks udsendte i international tjeneste yder og har ydet rundt om i verden. Flagdagen markeres både i hovedstaden og ved mange lokale arrangementer. Selve paraden med deltagelse af de udsendte finder sted på Christiansborg Slotsplads.


Paraden finder sted klokken 15.30-16.30. I paraden deltager udsendte fra Udenrigsministeriets område, forsvaret, hjemmeværnet, Beredskabsstyrelsen og politiet.


Beredskabsstyrelsen deltager i år med en enhed af udsendte fra indsatser i Etiopien, Comorerne, DR Congo, Pakistan, Sydsudan og Libanon.


På slotspladsen vil Kronprins Frederik modtage og inspicere paraden, hvorefter der vil være taler af Folketingets formand, forsvarsministeren, forsvarschefen og rigspolitichefen. Blandt de officielle gæster vil der være medlemmer af Folketinget og regeringen, pårørende og andre særligt inviterede – blandt andre Beredskabsstyrelsens direktør, Henning Thiesen.


Følg linket i højre kolonne og besøg den officielle flagdagsportal på forsvarets hjemmeside. Her findes også et officielt program for dagen.