[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Som værnepligtig er det vigtigt at holde formen ved lige. En af de klassiske discipliner er armstrækkere – det de fleste nok i daglig tale kalder armbøjninger. De værnepligtige på Beredskabsstyrelsens beredskabscenter i Allinge på Bornholm fik den lyse idé, at anstrengelserne måske kunne omsættes til støtte for et godt formål. Det viste sig at holde stik.


Med fælles hjælp lykkedes det på kort tid de værnepligtige at lave aftaler med to lokale virksomheder. Virksomhederne indvilligede i at betale fem kroner for hver armstrækker, de værnpligtige kunne tage.


Ved et arrangement torsdag eftermiddag linede 75 værnepligtige op foran Hammershus ruin iført indsatsdragter, hjelme og handsker. Tilsammen tog de over 2.000 armstrækkere, mens sneen væltede ned over klippeøen. De værnepligtige tog i gennemsnit næsten 30 armstrækkere hver. En af dem tog hele 60.


De mange armstrækkere udløste over 10.000 kr., som sponsorerne dog straks forhøjede til 25.000 kr. Pengene sendes ind til Danmarks Indsamling 2012, som i år går til støtte for flygtningebørn i Afrika.


Læs mere om Danmarksindsamlingen og de værnepligtiges arrangement ved at følge linkene i højre kolonne.