[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Snerydning med spidsplove, kørsel med livsvigtig medicin og hjælp til at afstive bygninger. Afslutningen af 2010 blev travl for Beredskabsstyrelsen på grund af store mængder sne: I løbet af perioden rykkede styrelsen efter anmodning fra politiet og kommunale brandvæsner ud til i alt 97 sneassistancer.
 

Over halvdelen af assistancerne skete på Bornholm i julemåneden, og travlheden var størst mellem jul og nytår. Hele 56 assistancer kørte Beredskabsstyrelsen Bornholm ud til i december, hvoraf de 48 fandt sted i perioden 23.-31. december. I ugen mellem jul og nytår blev køretøjer og afstivningsudstyr derudover flyttet til Bornholm fra styrelsens øvrige beredskabscentre for at styrke styrelsens beredskab på øen.
 

Også de sjællandske brandvæsner fik brug for hjælp til at tackle sneen i december: I alt rykkede Beredskabsstyrelsen Sjælland ud på sneassistancer 19 gange, hvoraf de 9 fandt sted i perioden 21.-31. december.
 

Smeltevand kan skabe problemer
Ifølge vejrudsigterne fra Danmarks Meteorologiske Institut skulle mildere vejr være på vej. Beredskabsstyrelsen Bornholm forbereder sig nu derfor på at skulle assistere Bornholms Brandvæsen, såfremt der bliver behov for styrelsens assistance til at håndtere smeltevand.
 

- Der ligger fortsat voldsomt meget sne rundt omkring på marker og huse. Og vi ved jo, at sneen smelter på et eller andet tidspunkt. Så vi har allerede tjekket vores pumper og andet lænsemateriel, så vi er klar, hvis der skulle komme oversvømmelser, siger korpsmester Mike Enrico Foxvig fra styrelsens center på Bornholm.