[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

En ekstra kraftig regntid har skabt oversvømmelser i delstaten Queensland i den østlige del af Australien. Siden oversvømmelserne begyndte i slutningen af december, har 16 mistet livet, og 67 meldes savnet.
 

I millionbyen Brisbane ventes op mod 20.000 boliger at blive ramt af oversvømmelser, og omkring 45.000 indbyggere vil blive berørt, oplyser australske myndigheder ifølge Reuters. Efterhånden som vandstanden stiger i byen, skifter arbejdet med at få indbyggerne væk karakter.
 

Det fortæller kolonnechef fra Beredskabsstyrelsens Nationale Beredskab, Peter Kragh:
 

- Før oversvømmelserne drejer det sig om at evakuere indbyggerne. Når vandet stiger, bliver det til decideret redningsarbejde, hvor der for eksempel kunne sættes helikoptere og både ind. Normalt ville beredskabet forsøge at dæmme vandet væk med sandsække og fjerne det med pumper og andet lænsemateriel. Men når det drejer sig om så store mængder vand, er det ikke nok, siger han.
 

Beredskabsstyrelsen har det seneste år deltaget i internationale indsatser ved oversvømmelser i udlandet. I Pakistan med støtte til de evakuerede, og i Polen med deltagelse i pumpearbejde.