[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Beredskabsstyrelsen sender mobile feltkontorer af sted som hjælp til håndteringen af flygtninge fra Libyen. Sammen med Norge og Sverige leverer styrelsen telte, der skal fungere som kontorer og mødelokaler for ca. 60 nødhjælpsarbejdere. Hjælpen sker på baggrund af en anmodning fra FN's flygtningeorganisation, UNHCR. Med den forstærkede materielpakke leveres der nu udstyr til ét samlet feltkontor for alle FN-organisationerne, som er involveret. Udstyret opstilles ved flygtningelejren Choucha på den tunesiske side af grænsen til Libyen.
 

Formålet med missionen er at støtte UNHCR og de andre nødhjælpsorganisation er med effektive arbejdsforhold i håndteringen af flygtningestrømmen fra Libyen.  Der arbejdes løbende med at hjælpe de ramte mennesker videre, men der kommer også nye flygtninge til lejren.
 

Beredskabsstyrelsen har tidligere på ugen udsendt én medarbejder og telte til en fælles skandinavisk hjælpemission. Udsendelsen er sket som følge af en tidligere anmodning fra UNHCR om opsætning af 30 arbejdspladser med henblik på at støtte håndteringen af flygtningestrømmen fra Libyen.
 

Næsten 290.000 mennesker er på flugt fra Libyen
FN anslår, at næsten 290.000 mennesker er på flugt fra Libyen som følge af kampene i landet. Omkring 155.000 af dem er flygtet til Tunesien. Ifølge de tunesiske myndigheder befinder der sig ca. 16.000 mennesker i flygtningelejren Choucha i Tunesien. Over halvdelen af disse er fra Bangladesh.
 
FN vurderer, at der hver dag ankommer 40-50 nye familier til flygtningelejren Soucha i Tunesien. Andelen af kvinder og børn er stigende.
 

Frustrationerne og spændingerne i flygtningelejren er voksende, og FN vurderer, at der er behov for dagligt at få ført 5.000 mennesker videre væk fra flygtningelejren for at undgå sikkerhedsproblemer.
 

Ifølge oplysninger fra FN er der på nuværende tidspunkt ikke registreret nogle epidemiudbrud i lejren, men der er et stigende antal mennesker med luftvejsinfektioner og diarré.
 

Den danske del af missionen er finansieret med midler fra Udenrigsministeriet.