[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Når der for 19. gang afholdes kulturnat i København fredag den 14. oktober, bliver det atter med deltagelse af Beredskabsstyrelsen. I år deltager styrelsen i hele to arrangementer. Dels deltager Beredskabsstyrelsen Sjælland og Beredskabsstyrelsen Hedehusene i en stor udstilling sammen med redningsberedskabets øvrige aktører, dels er Beredskabsstyrelsen også med, når Forsvarsministeriet åbner dørene for kulturnatgæsterne.


 
Det samlede 112-beredskab
Beredskabsstyrelsen deltager sammen med de øvrige aktører i beredskabet i en stor udstilling, der er centralt placeret på Vester Voldgade langs Københavns Rådhus ned mod Stormgade.

Blandt de mange spændende tilbud er her muligheden for at klippe i en bil. Det drejer sig om Beredskabsstyrelsens tunge frigørelsesværktøj, som man kan få lov til at prøve kræfter med – naturligvis under kyndig hjælp og vejledning og iklædt korrekt sikkerhedsudstyr.

En anden aktivitet er muligheden for at iføre sig et fuldt brandmandsudstyr. Her kan man samtidig blive fotograferet som ”rigtig brandmand” og modtage et billede via mms.

Herudover fremvises et stort udvalg af Beredskabsstyrelsens udstyr, bl.a. en autosprøjte, og udstyret fremvises og demonstreres af styrelsens personale.

Arrangementet varer fra kl. 17-22.

Besøg Forsvarsministeriet
Forsvarsministeriet er normalt lukket for offentligheden, men på kulturnatten åbnes dørene. Publikum får her lejlighed til at få et godt indblik i Danmarks internationale indsatser og dansk forsvars-, sikkerheds- og beredskabspolitik.

I forbindelse med arrangementet i Forsvarsministeriet vil der være mulighed for at se noget af Beredskabsstyrelsen udstyr, ligesom man kl. 19.30 kan høre om styrelsens indsats under sidste års store oversvømmelser i Pakistan.

Læs mere om Kulturnatten og se det samlede program ved at følge linket i højre kolonne.