[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Landene på Afrikas Horn, Eritrea, Djibouti, Somalia og Etiopien, er ramt af en af de værste tørkeperioder siden 1950. Det har skabt en situation, hvor mere end 11 millioner mennesker ifølge FN har behov for akut fødevarehjælp.
 

Støtte til etablering af hovedkvarter
FN udbygger i øjeblikket sin hjælpeindsats, og har i den forbindelse anmodet om støtte til at etablere et hovedkvarter for FN-organisationen World Food Programme (WFP) i den lille etiopiske by Dolo på grænsen mellem Etiopien og Somalia, tæt på Kenya.
 

På den baggrund sender Beredskabsstyrelsen nu et lejrmodul og kontorfaciliteter med plads til 15 FN-medarbejdere til området. Udstyret opstilles i samarbejde med Sverige, Tyskland og Finland. I alt deltager otte personer på opstillingsholdet, hvoraf to er fra Beredskabsstyrelsen.
 

Fra lejren skal WFP organisere nødhjælpsarbejdet i den omkringliggende region og samtidig hjælpe den flygtningestrøm, der hver dag ankommer til Dolo fra Somalia på flugt fra hungersnød. Hver dag ankommer ca. 2.000 mennesker til byen. Arbejdet vanskeliggøres af en meget begrænset infrastruktur i området.
 

Beredskabsstyrelsens assistance til FN finansieres af Udenrigsministeriet.