[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Fra 1. december 2011 stopper Beredskabsstyrelsen med at varetage brandberedskabet i hovedkvarteret for FN’s fredsbevarende styrker i Libanon, UNIFIL (United Nations Interim Force in Libanon). Det sker på baggrund af en regeringsbeslutning om ikke at forlænge det danske bidrag til FN’s mission i Libanon.
 

Beredskabsstyrelsen har orienteret de relevante teamledere om, at opgaven med at varetage brandberedskabet i UNIFIL stopper. Det hold, som skal af sted til august, rejser til Libanon som planlagt og bliver dermed det sidste hold.
 

Udtryk for prioritering
Danmark har siden 2009 bidraget til UNIFIL med et logistisk styrkebidrag på omkring 150 personer fra forsvaret. Fra august 2010 har Beredskabsstyrelsen varetaget brandberedskabet i UNIFIL’s hovedkvarter i byen Naqoura, der ligger i Libanons sydvestlige hjørne tæt på grænsen til Israel.
 

Regeringens beslutning om ikke at forlænge støtten til FN-missionen i Libanon er udtryk for prioritering, forklarer Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech:
 

- Til november har Danmark i to år løst en logistisk opgave for FN i Libanon. Opgaven er blevet løst topprofessionelt af først flyvevåbnet og siden hæren med bidrag fra Beredskabsstyrelsen. Men vi kan ganske enkelt ikke være overalt, og det betyder, at vi løbende må prioritere for at få råd til det rigtige. Der skal være sammenhæng mellem mål og midler, siger hun i en pressemeddelelse.