Beredskabsstyrelsen Midtjylland åbner Beredskabshjem i Herning.

Beredskabsstyrelsen åbner beredskabshjem i Herning, fotograf: Severin Emil Bjerre, Beredskabsstyrelsen

Torsdag var en særlig dag for Beredskabsstyrelsen Midtjylland. Her åbnede det første KFUM Beredskabshjem. Beredskabshjemmet skal udgøre et nyt socialt samlingspunkt på kasernen, og er designet til at fremme fællesskab og trivsel blandt personalet. Det skal fungere som et centralt sted for samvær og styrkelse af det sociale bånd mellem de ansatte og de værnepligtige.

 

- Dette projekt repræsenterer en spændende mulighed for at skabe et endnu stærkere fællesskab og styrke det sociale liv på vores beredskabscenter. Vi er overbeviste om, at dette initiativ vil bidrage til at styrke samhørigheden og trivslen blandt både vores ansatte, frivillige og værnepligtige, siger brigadechef Nicolai Illemann Rauhe, Beredskabsstyrelsen Midtjylland.

 

Beredskabshjemmet vil være bemandet af en dedikeret medarbejder fra KFUM’s Soldatermission, som har drevet KFUM’s Soldaterhjem siden 1889. Den primære facilitet vil være et velfærdslokale på beredskabscentret. KFUM’s Soldaterhjem er typisk placeret uden for Forsvarets etablissementer, så her adskiller beredskabshjemmet sig ved at være placeret direkte på centret i Herning.

 

KFUM’s Soldatermission glæder sig til at overføre de gode erfaringer fra soldaterhjemmene til Beredskabsstyrelsen.

 

- KFUM’s Beredskabshjem skal være et fristed for både ansatte, frivillige og værnepligtige, hvor vi gør os umage for at skabe hjemlige rammer. Der vil være fælles aktiviteter og plads til nærvær, samtaler og bare at være sig selv. Vi har rigtig gode erfaringer fra vores 15 soldaterhjem, og vi håber, at beredskabshjemmet bliver en væsentlig del af livet på centret, siger generalsekretær i KFUM’s Soldatermission Per Møller Henriksen.